Inzicht in arbeidsvoorwaarden

Datum laatste wijziging: 8 juli 2013  |  Trefwoorden: ,

De meeste werknemers zijn zich absoluut niet bewust van de omvang en de waarde van hun arbeidsvoorwaarden. Zo bestaat in bepaalde branches nog steeds het idee dat de arbeidsvoorwaarden maar mager zijn, terwijl uit vergelijkingen met andere sectoren blijkt dat de arbeidsvoorwaarden, inclusief voorzieningen als pensioenrechten, verzekeringen, verlofmogelijkheden en studiefaciliteiten gewoon uitstekend zijn.

Voorbeeld

Jannie Gerritsen (21) is verpleegkundige en werkt 38 uur per week en soms onregelmatige diensten. Haar maandloon is € 2.000,00, is € 1.436,00 netto.
Ze krijgt een aantrekkelijk aanbod om bij een slager in de buurt te gaan werken (40 uur p/w) en gaat daar € 1.522,00 verdienen, 90 euro per maand (netto) meer!
Ze vergeet echter dat ze bij haar nieuwe werkgever geen pensioen opbouwt, er is geen studieregeling, geen vergoeding woon-werkverkeer, geen fiets van de zaak en geen cafetariasysteem.

Bij elkaar kan dit op 20% van de bruto loonsom worden gewaardeerd. In plaats van € 90 per maand meer te gaan verdienen, gaat ze er echter feitelijk € 200 (netto) op achteruit, maar dat deert Jannie niet, want die € 90 is toch maar mooi meegenomen.

NB: De berekening is een voorbeeld. Per branche kunnen de uitkomsten verschillen.