Hypotheek voor ZZP-ers

Datum laatste wijziging: 4 oktober 2020  |  Trefwoorden: , ,

Inhoud

  1. Waarborgfonds Eigen Woningen
  2. Hypotheek voor uitzendkrachten binnen handbereik

Waarborgfonds Eigen Woningen

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) maakt het voor zzp-ers mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling bij het WEW, verantwoordelijk voor NHG: “Het WEW is trots om in samenwerking met onze partners een veilige en verantwoorde financiering met de zekerheid van NHG beter en sneller toegankelijk te maken voor zzp-ers.”

Vanaf 1 december kunnen zzp-ers na één jaar NGH aanvragen (nu is dat nog na drie jaar). Met een NHG-hypotheek neemt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningbezit de risico's op zich waar banken voor vrezen (flexibel inkomen, geen vastigheid). Komt de huizenbezitter in geldnood, dan betaalt de stichting de overgebleven schuld af. In ruil voor die garantie moet de huizenbezitter wel een eenmalige premie betalen van 1 procent van de aankoopprijs.

Zie ook Woonfonds.net.

Hypotheek voor uitzendkrachten binnen handbereik

Uitzendkrachten die meer dan één jaar in dienst zijn van een uitzendbureau, kunnen via een perspectiefverklaring in aanmerking komen voor een hypotheek. Uitzendorganisatie Randstad experimenteerde er al mee, maar het initiatief wordt nu omarmd door uitzendkoepel ABU.

De meeste flexwerkers kregen voorheen bijna altijd nul op het rekest bij een hypotheekaanvraag. „Dat verandert”, belooft ABU-directeur Jurriën Koops in gesprek met De Telegraaf. „Het kopen van een huis komt nu binnen handbereik van alle uitzendkrachten in Nederland.” De verwachting is dat tientallen uitzendbureaus zich later dit jaar bij het initiatief aansluiten. (Bron: Telegraaf, 5 juli 2017)