Wat is de regelgeving voor werken, reizen en rusttijden bij frequent internationaal werken?    Valt het ophalen van vriendin uit ziekenhuis onder calamiteitenverlof? 

Extra autokosten in mindering op bijtelling

Vraagbaak  |  6 september 2019  |  Trefwoorden: Autokosten, Bijtelling auto, Buitenland

Vraag

Ik ben in het bezit van een lease auto welke ik ook privé gebruik. Op jullie website las ik verschillende aftrekposten van de fiscale bijtelling. Hier heb ik echter nog een vraag over en zou graag wat aanvullende informatie ontvangen.
Op de bijtelling komen eveneens in mindering door de werknemer zelf betaalde autokosten (benzine, tol, autowassen, stalling, brandstof buitenland).
Stel ik heb een waspas en heb dus een overzicht van kosten welke ik heb gemaakt om mijn auto schoon te houden. Hoe kan ik dit opgeven als aftrekpost van mijn bijtelling? Kan ik dit bijvoorbeeld verwerken in mijn jaarlijkse belastingaangifte en hoe? Of moet ik met dit overzicht bij mijn werkgever terecht. Op dit moment geeft mijn werkgever geen gehoor en weten ze van niks.

Antwoord

De extra kosten aan een auto van de zaak, mag de werkgever onbelast vergoeden, maar wanneer de werkgever daartoe niet genegen is of
Verruilen met bruto loon en onbelast netto vergoeden  
Gewoon op de bijtelling in mindering brengen
Uiteraard moeten daar bewijzen voor in de loonadministratie worden bewaard.
Autokosten die niet vergoed worden door de werkgever, kun je helaas niet in mindering brengen op de aangifte IB.
Het is daarom een kleine moeite om “als goed werkgever” in ieder geval tegemoet te komen om minimaal deze kosten in mindering te brengen op de bijtelling.
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Wat is de regelgeving voor werken, reizen en rusttijden bij frequent internationaal werken?    Valt het ophalen van vriendin uit ziekenhuis onder calamiteitenverlof?