Moet ik de Algemene Loonheffingskorting voor de WW-uitkering bij UWV opgeven?    Zijn mijn studiekosten, die mijn werkgever heeft betaald, aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting? 

Mogen opleidingskosten ook na verbreken dienstverband onbelast vergoed worden?

Vraagbaak  |  19 januari 2018  |  Trefwoorden: Studiekosten, Onbelast

Vraag

Mogen wij de opleidingskosten netto vergoeden, ondanks dat het actuele dienstverband is beëindigd?
Zelf vermoed ik van wel. Ondanks dat het dienstverband nu weliswaar is beëindigd, heeft de afspraak betrekking op een periode tijdens het dienstverband.
Afgezien daarvan zou de werknemer deze kosten zelf ook netto mogen maken en/of aftrekken van de belastingdienst voor een verbetering van zijn positie op de arbeidsmarkt.
 

Antwoord

Ja, u mag de vergoeding of verstrekking onbelast doen.
Let wel: het is niet verstandig om het bedrag aan de medewerker te betalen, want dan is het in eerste instantie gewoon loon en belast.
Eerst wanneer het aangewend wordt voor een studie, begeleiding etc. dan is het ook eventueel aftrekbaar voor de IB, maar dan heeft het wel drempel van € 150,00. Dus de facturen gaan van het instituut naar u, als werkgever, die wel moet controleren c.q. verantwoordelijk is, dat de besteding wel onder studie en begeleiding/training valt.
Zie ook
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Moet ik de Algemene Loonheffingskorting voor de WW-uitkering bij UWV opgeven?    Zijn mijn studiekosten, die mijn werkgever heeft betaald, aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting?