Onbelast doneren aan Serious Request

ma 18 dec 2023  |  Bron: HR-kiosk  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , , ,

3FM Serious Request 2023 is de eenentwintigste editie van 3FM Serious Request. Het evenement zal plaatsvinden tussen 17 december en 24 december 2023. Deze editie staat in het teken van de ziektes ALS, PSMA en PLS. Dit jaar vindt de goededoelenactie plaats in Nijmegen. Dit jaar worden wederom drie dj's opgesloten in het glazen huis.
Veel mensen worden geraakt door deze sympathieke actie en willen graag een bijdrage leveren. Privé en vaak ook via de werkgever.

Onbelast

Ieder jaar (en nu weer) wijzen wij erop dat een bijdrage via de werkgever gewoon onbelast kan. M.a.w. ga niet van uw netto inkomen een bedrag storten of laten inhouden, maar doe dat van het bruto bedrag.
Of doe afstand van een verlofdag of een halve dag.
Heel eenvoudig: spreek eventueel in samenspraak met de OR af dat er collectief geld zal worden ingezameld.

Verklaring

Laat de werkgever een verklaring opstellen, waarbij de werknemer akkoord gaat met de inhouding van een (onverplicht, zelf te kiezen) bedrag op het bruto loon of verlofdag. De werkgever verzameld al deze inhoudingen en stort een gezamenlijk bedrag op de rekening van Serious Request. De medewerker betaalt dan een onbelaste bijdrage en de werkgever kan het totale bedrag aftrekken van de winst.
De werkgever mag natuurlijk ook wel een extra bijdrage storten. Bijvoorbeeld het bedrag verdubbelen.
Voor het gemak hebben we ook een verklaring gemaakt, die de inhouding (onbelast) dekt.

 
Lees meer