Mijn nieuwe werkgever belast de vergoeding van mijn studiekosten    Nabetaling na de referteperiode voor de dagloonvaststelling 

Mag ik mijn prepensioen uitstellen als ik een IOAW uitkering ontvang?

Vraagbaak  |  13 februari 2018  |  Trefwoorden: IOAW, Prepensioen

Vraag

Op dit moment ontvang ik een uitkering IOAW van mijn Gemeente.
Ik heb bericht ontvangen van mijn verzekeraar dat mijn Prepensioen voor mijn wettelijke pensioendatum zou kunnen ingaan. Het prepensioen wordt dan op mijn IOAW uitkering gekort. De verzekeringsmaatschappij biedt mij nu de keuze om het pensioen uit te stellen. De vraag is nu: kan de Gemeente het uitstel niet accepteren op grond van art. 8, lid 3 IOAW ?

Antwoord

Wij hebben niets in de wet kunnen terugvinden, dat het uitstel van het prepensioen c.q. niet de mogelijkheid benutten om een prepensioen te krijgen, onacceptabel zou zijn.
N.B. Wanneer u een prepensioen ontvangt gaat dit ten koste van uw gewone pensioen, immers uw totale pensioenkapitaal wordt met de pensioenuitkering voor de pensioengerechtigde leeftijd verlaagd. Dus ook de maandelijkse bedragen van uw gewone pensioen.
Ons advies is om het prepensioen uit te stellen c.q. het aanbod van uw verzekeringsmaatschappij niet te accepteren.
Wel is het verstandig de Sociale Dienst van uw Gemeente in te lichten. Wij hebben wel een bericht gezien van een Gemeente die het uitstel van prepensioen accepteerde.
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Mijn nieuwe werkgever belast de vergoeding van mijn studiekosten    Nabetaling na de referteperiode voor de dagloonvaststelling