HR-kiosk.nl ook in 2017 uw partner voor de juiste arbeidsrelatie

Opinie |  di 3 jan 2017  | Auteur: Andries Bongers  | Trefwoorden: Salarisstrook, 2017, Inkomensmanagement"Loonstrook wemelt nog van de fouten", kopt de Telegraaf van 30 december. Wanneer je het artikel leest zijn het vooral onjuiste kostenvergoedingen en andere administratieve foutjes, die vaak al in het 1e kwartaal weer rechtgetrokken worden of bij de aangifte Inkomstenbelasting worden gecorrigeerd.

"Volgens de werkgeversclubs (aldus de Telegraaf) hebben de salarisverwerkers niet altijd de juiste cijfers in hun systemen". “We hameren er daarom op de wijzigingen in wet- en regelgeving tijdig en goed worden gemaakt door de overheid, zodat deze ook tijdig kunnen worden verwerkt”.
Dat laatste wordt nog wel eens onderschat. We zien regelmatig dat in week 52 nog aanvullingen of correcties moeten worden doorgevoerd en soms in de loop van het 1e kwartaal nog.
HR-kiosk is één van de eerste informatiebronnen, die z.s.m. de nieuwe tabellen bekend maakt en altijd aan het einde van het jaar komt met een praktische opsomming van alle elementen, die het inkomen en de arbeidsrelatie beïnvloeden.

Is de salarisspecificatie (wordt nog steeds hardnekkig loonstrook genoemd) ingewikkelder geworden?
Ach! Valt wel mee vinden wij van HR-kiosk en daarbij: vrijwel niemand kijkt ‘m meer in, zeker nu de specificatie digitaal wordt verzonden. Veel belangrijker vindt men wanneer het bedrag op de bankrekening staat, in het vertrouwen dat de berekening wel goed zal zijn.

De 64 wijzigingen voor 2017 hebben wij voor u op een rijtje gezet en uitgelegd.


Wat wel ingewikkelder is geworden is de wetgeving en allerlei corrigerende, stimulerende en nivellerende maatregelen.

De 64 wijzigingen voor 2017 hebben wij voor u op een rijtje gezet en uitgelegd, meer informatie.
Ook komend jaar zullen we steeds alert zijn en vaak nog voor het nieuws uitlopen.

Wij wensen u een fijn en gezond 2017.


Andries Bongers

Andries Bongers Meer info

Hoofdredacteur bij HR-kiosk.nl en Directeur van HR-kiosk BV, Directeur en consultant De Bongerd VOF, was Bestuurslid NVP, is Auteur "Fiscaal Vriendelijk Belonen"
Interesse: Beloningsmanagement, Arbeidsrecht, HR Generalist, Columnist.Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: