Gemengde (ondeskundige) reacties op uitleg Koolmees over rekenrente

Opinie |  vr 1 mrt 2019  | Auteur: Andries Bongers  | Trefwoorden: Rekenrente, Marktwaardering, Indexering

De minister van Sociale Zaken zei tijdens het congres van de Pensioenfederatie er verbaasd over te zijn dat nog veel directeuren van pensioenfondsen voor een verhoging pleiten. ‘Ook wij willen indexeren, maar dan op een verantwoorde manier’, aldus Koolmees.

Redactie: de minister is verbaasd, maar wij zijn nog meer verbaasd over het feit dat de directeuren van pensioenfondsen, die voor een verhoging van de rekenrente pleiten, dat doen op basis van redelijkheid, maar niet wijzen op een onjuiste toepassing c.q. uitleg van Art. 126 van de Pensioenwet waarin staat dat de verplichtingen (naar de toekomst) bepaald moeten worden op grond van marktwaardering. Dat is wezenlijk iets anders dan de marktrente. Lees ook
 

 

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info

Hoofdredacteur bij HR-kiosk.nl en Directeur van HR-kiosk BV, Directeur en consultant De Bongerd VOF, was Bestuurslid NVP, is Auteur "Fiscaal Vriendelijk Belonen"
Interesse: Beloningsmanagement, Arbeidsrecht, HR Generalist, Columnist. Visie over PersoneelsbeleidGerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: