Heeft mijn werkgever recht op een premiekorting? Ik ben 62 jaar en heb een WW-uitkering.    Wat mag een werkgever onbelast vergoeden bij schade of verlies? 

Wanneer een medewerker met een contract voor onbepaalde tijd een nieuwe functie krijgt, kan er dan opnieuw een proeftijd worden bedongen?

Vraagbaak  |  5 april 2017  |  Trefwoorden: Proeftijd, Nieuwe functie, Datum in dienst

Vraag

Als een medewerker met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd een nieuwe functie gaat bekleden met opnieuw een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; dient hier dan weer een proeftijd in te worden opgenomen?
Welke datum dient te worden aangehouden bij ‘in dienst’?
Is dit de datum van ‘in dienst’ bij de eerste arbeidsovereenkomst, of is dit de datum van ‘in dienst’ bij aanvang van de nieuwe arbeidsovereenkomst?
 

Antwoord

1. Er is hier geen sprake van een nieuwe arbeidsovereenkomst, maar uitsluitend van een nieuwe functie
Uiteraard kunnen daar bepaalde voorwaarden aan worden gesteld. Bijvoorbeeld na een paar maanden een eerste officiële beoordeling. Maar dan ook duidelijke doelstellingen vooraf formuleren en alle ondersteuning geven om wel te kunnen slagen. Na gebleken ongeschiktheid kan de medewerker eventueel in functie worden teruggezet.
De datum in dienst is de datum waarop de medewerker voor het eerst bij u is gaan werken 

 
  

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Heeft mijn werkgever recht op een premiekorting? Ik ben 62 jaar en heb een WW-uitkering.    Wat mag een werkgever onbelast vergoeden bij schade of verlies?