Uw verlofdagen zijn vervallen!

Opinie  |  do 17 jun 2021  |  Bron: HR-kiosk  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , ,

Al meerdere keren hebben we over dit onderwerp geschreven en telkenmale duikt deze – min of meer – academische discussie weer op.
Op 1 juli zullen weer veel verlofdagen zijn vervallen, wanneer de wet onverkort door alle werkgevers wordt doorgevoerd. Maar is dat nou wel zo? Wij krijgen de laatste tijd weer veel vragen over deze problematiek. Wij raden u daarom aan om nog eens twee rubrieken door te lezen, want de praktijk zal meestal wel meevallen. Het gaat dus nu om de wettelijk vakantiedagen van het jaar 2020. Of het bovenwettelijke verlof van 2015 (en eerder).
N.B. verlofdagen vervallen niet zomaar automatisch. U moet dat als werkgever wel duidelijk aangekondigd hebben. En er is ook geen verlofpolitie die u als werkgever controleert of u de wet wel goed toepast. Het gaat vooral wanneer zich een situatie voordoet wanneer er een conflict ontstaat over de verlofrechten.
We constateren wel dat veel werkgevers geen verlofreglement hebben en nauwelijks of geen procedures hoe met het opnemen en afschrijven van verlofdagen moet worden omgegaan.
Werkgevers komen nog wel eens in de problemen o.a. met een “stuwmeer” aan verlofdagen, met een bijna onoplosbare organisatorische maar ook vooral financiële situatie.
Een verlofreglement maken of nog beter een hele Personeelsgids? Vraag HR-kiosk om de voorwaarden. info@hr-kiosk.nl 

 
Lees meer

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info

Eindredacteur bij HR-kiosk.nl en Directeur van HR-kiosk BV, Directeur en consultant De Bongerd VOF, was Bestuurslid NVP, is Auteur "Fiscaal Vriendelijk Belonen", Partner van Merknemers.nu
Interesse: Beloningsmanagement, Arbeidsrecht, HR Generalist, Columnist. Visie over Personeelsbeleid  Interview dr. Miranda Langedijk op pagina 6/10