De AVG en gegevens personeel van derden

Opinie |  ma 14 mei 2018  | Bron: Lieshout Westerhout Advocaten  | Auteur: Andries Bongers  | Trefwoorden: AVG, Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), Ketenaansprakelijkheid

Als gebruik wordt gemaakt van personeel van derden (bijvoorbeeld een uitzendbureau, een schoonmaakbedrijf of een aanneembedrijf) kan de opdrachtgever aansprakelijk worden gesteld voor niet afgedragen loonheffing en sociale premies voor de werknemers van die derde. Dit is geregeld in de Wet Inleenaansprakelijkheid en de Wet Ketenaansprakelijkheid (artikel 34 en 35 Invorderingswet 1990). Het is mogelijk (en sterk aan te raden) om deze aansprakelijkheidsrisico’s te beperken door onder meer het vastleggen van de persoonsgegevens van de werknemers van de derde. In het kader van de inwerkingtreding van de AVG per 25 mei 2018 rijst (ook hier) de vraag of het vastleggen van persoonsgegevens van personeel van derden wel is toegestaan.

 
Lees meer...

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info

Hoofdredacteur bij HR-kiosk.nl en Directeur van HR-kiosk BV, Directeur en consultant De Bongerd VOF, was Bestuurslid NVP, is Auteur "Fiscaal Vriendelijk Belonen"
Interesse: Beloningsmanagement, Arbeidsrecht, HR Generalist, Columnist. Visie over PersoneelsbeleidGerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: