Wordt uitstel afstel?

di 23 mei 2023  |  Bron: HR-kiosk ANP  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , ,

De belangrijkste reden voor het uitstel is dat diverse partijen er (nog) niet van overtuigd zijn dat het nieuwe pensioenstelsel een verbetering is of zelfs noodzakelijk.
Pensioenfondsen krijgen nu een jaar extra om de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel te maken. Na druk van onder meer CDA, PvdA en GL in de Eerste Kamer, zegt minister Schouten (Pensioenen) toe de deadline voor de transitie op te schuiven naar begin 2028.
Schouten moest de partijen wel tegemoetkomen, omdat ze onderdeel zijn van de ’pensioencoalitie’ die het nieuwe stelsel aan een meerderheid in de senaat moet helpen. CDA, PvdA en GL maken zich zorgen dat er chaos in de uitvoering ontstaat als de fondsen in 3,5 jaar tijd de overstap naar het nieuwe stelsel moeten maken.

Maar uitstel van invoering betekent niet dat de wet er nog net voordat in de Eerste Kamer de nieuwe leden aantreden, wordt doorgedrukt, in de wetenschap dat er in de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer geen meerderheid te vinden is voor het nieuwe pensioenstelsel.
 
Lees meer