Stoelendans houdt medewerkers fit en scherp.

Opinie |  di 28 jun 2016  | Auteur: Peter Rooze  | Trefwoorden: Arbobeleid, Gezondheid, VitaliteitGoed nieuws voor de facility managers van Nederland. Bij de kantoorinrichting kan minder rekening gehouden met het creëren van voldoende zitplaatsen.
Staan op het werk wordt de nieuw norm als het aan het Diabetes Fonds en het Kenniscentrum Sport ligt. Zitten heeft namelijk een grote negatieve invloed op de gezondheid van de medewerkers.
 

Mensen moeten dus bewust worden gemaakt dat zitten het nieuwe roken is.


Volgens cijfers van het CBS zit een fulltime medewerker gemiddeld ruim vier uur achter zijn computer. Dat getal loopt op tot circa zeven uur in de informatie- en communicatiesector en 6,5 uur in de financiële dienstverlening.
Mensen moeten dus bewust worden gemaakt dat zitten het nieuwe roken is. Bewust maken kan door het stimuleren van traplopen, gebruik maken van een sta-kruk in plaats van stoel of staand vergaderen. Er zijn bedrijven waar in de lift een tabel hangt met daarop het aantal calorieën die je verbandt met traplopen.

Een ludieke actie om beweging te stimuleren is het introduceren van een moderne stoelendans: bewust minder zitplaatsen maken opdat afgewisseld moet worden.
 

Peter Rooze

Peter Rooze Meer info

Business developer bij HR-kiosk.nl, Associate bij Dentalcens.
Interesse: Arbeidsmarktcommunicatie en innovatie.Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: