STAP-budget server kan niet tegen de massa marathon

di 28 feb 2023  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , ,

Na een tussenpauze van twee maanden zou vanochtend het loket voor STAP-budget weer opengaan. Daar kun je 1000 euro bijdrage van de staat aanvragen om een opleiding te volgen. Helaas voor iedereen die hier gebruik van wilde maken: door een grote technische storing ging het feest niet door.

De storing is zo ernstig, dat deze niet op korte termijn opgelost kan worden, meldt uitkeringsinstantie UWV. "Het is daarom helaas onmogelijk om vandaag STAP-budget aan te vragen", meldt UWV

De instelling maakt later bekend wanneer mensen de aanvraag wel kunnen doen. "UWV biedt zijn excuses aan voor dit ongemak."

De organisatie krijgt een lading kritiek over zich heen op sociale media. Het was namelijk voor het eerst dit jaar weer mogelijk om de felbegeerde bijdrage om een opleiding te volgen te bemachtigen. Er is een vast bedrag voor gereserveerd, in totaal 170 miljoen euro dit jaar, en dat wordt verdeeld over meerdere inschrijfrondes. Het is dus van belang dat je er op tijd bij bent, als je het geld wilt claimen. 

Redactie: Dit was natuurlijk voorspelbaar; alle grote aanbieders , maar ook de kleine stonden in de startblokken om al hun gegadigden meteen van start te laten gaan.
Het was echter een valse start, omdat het om snelwandelen gaat van individuele lopers en niet om een massastart.

Lees ook: Het STAP-budget beantwoordt nog steeds niet aan het doel waarvoor het is opengesteld