Payroll bedrijven stoffen oude imago af. Payrollworks wordt WePayPeople

ma 20 okt 2014  |  Trefwoorden:

Payroll bedrijven hebben bij veel mensen nog een negatief  imago. Een imago dat is voortgekomen gekomen uit het idee dat payroll bedrijven worden ingezet om de verantwoordelijkheden die voortkomen uit het werkgeverschap te vermijden. Een ongewenst uitvloeisel van de Flexwet.
 
Inmiddels zijn de tijden veranderd en zijn payroll bedrijven als gevolg van gewijzigde wetgeving verworden tot heuse werkgevers voor de flexkrachten.
 
De Wet Werk en Zekerheid, Wet modernisering Ziektewet en Het Albron-arrest maken dat de flexibele inzet van flexwerkers aan meer stringente regels is gebonden.
 
Payroll bedrijven kunnen hierop anticiperen door meer diensten en producten aan te bieden aan hun klanten en de medewerkers die  via een payrollconstructie werken. Denk bijvoorbeeld aan HR-services.
 
Een payroller die op deze wijzingen inspeelt is PayrollWorks. Volgens directeur Gertjan van Dam: “het pakket aan services en diensten en onze manier van werken is zo gegroeid, dat de oude naam de lading niet meer dekte”.
 
PayrollWorks wordt daarom per 20 oktober 2014 WePayPeople.

 
Lees meer

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen: Flexwet (1999)