Cijfers Nederland, Euro, mondiaal    Economische en financiele gevolgen 


Corona-dashboard

Datum laatste wijziging: 5 juni 2020  |  Trefwoorden: Coronavirus, Corona-dashboard alarm

Inhoud

  1. Corona-dashboard alarm bij 40 ziekenhuisopnames per dag
  2. Eerste versie van corona-dashboard openbaar

Corona-dashboard alarm bij 40 ziekenhuisopnames per dag

In het corona-dashboard van het kabinet wordt een grens opgenomen van veertig ziekenhuisopnames per dag, gemiddeld over de afgelopen drie dagen. "Om maximale controle over het virus te houden, is het belangrijk onder die grens te blijven', zegt minister' Hugo de Jonge. Hetzelfde geldt voor tien opnames op de intensive care per dag, gemiddeld over drie dagen en het veelbesproken 'reproductiegetal', dat niet boven de 1,0 moet uitkomen.

De Jonge hoopt eind juni een werkende versie van de corona-app te presenteren, met daarin naast deze hoofdindicatoren ook cijfers uit verpleeghuizen en regionale gegevens. (Bron: RTV Utrecht, 4 jun. 2020)

Eerste versie van corona-dashboard openbaar

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een eerste versie van het 'dashboard' gepubliceerd, waarin verschillende gegevens over verspreiding van het coronavirus bijeen zijn gebracht. Het gaat onder meer om het aantal opnames op de intensive care, positieve testuitslagen en het aantal besmettelijke mensen.

Het RIVM heeft voor een aantal van die indicatoren 'signaalwaarden' ontwikkeld. Die moeten werken als een soort alarmbellen. Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat de vraag of moet worden ingegrepen nooit een automatisme is op basis van getallen. "Het zal altijd om een analyse van de cijfers vragen en een bestuurlijke weging. Als meerdere indicatoren boven de signaalwaarde komen, kan dat aanleiding zijn voor het kabinet om advies te vragen aan het Outbreak Management Team." 
(Bron: CBS, 5 jun. 2020) 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Cijfers Nederland, Euro, mondiaal    Economische en financiele gevolgen