Vrouwen zijn gewoon ongeschikt!

Opinie  |  vr 7 sep 2018  |  Bron: Managers Online  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , ,

Er zit weer geen vooruitgang in het aantal vrouwelijke bestuurders en commissarissen bij beursondernemingen. Dat blijkt uit de elfde jaarlijkse Nederlandse Female Board Index van prof. dr. Mijntje Lückerath, hoogleraar Corporate Governance aan TIAS School for Business and Society.
De Index laat zien dat de percentages vrouwelijk bestuurders en commissarissen bij alle 90 Nederlandse beursondernemingen dit jaar beide gelijk zijn gebleven aan die van vorig jaar, respectievelijk zes procent en 25 procent. Verder blijkt dat slechts vijf bedrijven voldoen aan het wettelijke streefgetal van 30 procent. Op verzoek van de Minister Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Van Engelshoven heeft Lückerath dit jaar ook de wettelijk verplichte uitleg hierover in het jaarverslag geanalyseerd.

Vrouwen zijn gewoon ongeschikt!

Men maakt zich daar ongerust over, maar er zit een logische oorzaak achter.
Veel vrouwen zijn feitelijk ongeschikt voor zo’n baan. Wel eens gehoord van een topvrouw die fraude pleegt, de cijfers manipuleert, zichzelf verrijkt, regels overtreedt, zoals witwaspraktijken e.d. Vrouwen zijn daar ongeschikt voor. Duidelijk?

 

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info

Eindredacteur bij HR-kiosk.nl en Directeur van HR-kiosk BV, Directeur en consultant De Bongerd VOF, was Bestuurslid NVP, is Auteur "Fiscaal Vriendelijk Belonen", Partner van Merknemers.nu
Interesse: Beloningsmanagement, Arbeidsrecht, HR Generalist, Columnist. Visie over Personeelsbeleid  Interview dr. Miranda Langedijk op pagina 6/10



Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen: Mens en Regionalisering Topvrouwen Commissaris