Mogen autokosten buitenland van 2017 verrekend worden met bijtelling in 2018?    Wanneer ik van 32 uur naar 36 uur ga, ben ik dan mijn WAO kwijt? 

Wat is de maximale hotelvergoeding en de dagvergoeding?

Vraagbaak  |  12 december 2017  |  Trefwoorden: Reis- en verblijfkosten

Vraag

Als de werkgever het hotel, avondeten, ontbijt en lunch bekostigt, wat mag dan de maximale vergoeding zijn voor een hotelvergoeding, voor de werknemer? 

Antwoord

De vraag is dus wat de maximale Hotelvergoeding mag zijn? Niet meer dan de werkelijke kosten. Het kan zijn dat u om allerlei redenen (veiligheid, comfort, afstand locatie) bepaalde eisen aan de accommodatie stelt, dan kan een hotelkamer wellicht € 500,00 per nacht kosten.
Er is geen maximum, maar de vraag is steeds bij kosten of het acceptabel is voor de fiscus.
 
Wanneer in principe alle verblijfskosten door de werkgever worden vergoed, zijn de overige vergoedingen zogenaamde “Per Diem” kosten.
Dat mag een redelijk bedrag zijn. Wij houden ons maar vast aan het Reisbesluit voor ambtenaren: De bedragen voor de vergoeding zijn geindexeerd 
  • kleine uitgaven overdag (€ 4,24) en
  • kleine uitgaven ’s avonds (€ 8,50) zijn geïndexeerd.
Een van onze klanten geeft een dagvergoeding van € 15,00. Wij adviseren dat bedrag eventueel aan te houden.
 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Mogen autokosten buitenland van 2017 verrekend worden met bijtelling in 2018?    Wanneer ik van 32 uur naar 36 uur ga, ben ik dan mijn WAO kwijt?