Medicijnen    Onderwijs 


Misbruik coronasteun

Datum laatste wijziging: 7 juni 2020  |  Trefwoorden: Coronavirus, Misbruik

Inhoud

  1. Openbaar ministerie
  2. De eerste fraudeurs in het vizier
  3. Corona gerelateerde klachten en signalen

Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie (OM) treedt stevig op tegen mensen die strafbare feiten plegen en daarbij misbruik maken van de huidige coronacrisis. “Dit soort gedrag wordt niet getolereerd. Het OM zal hier snel tegen optreden en zware straffen eisen.

Mensen die misbruik maken van de coronacrisis riskeren gevangenisstraffen”, waarschuwt Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal. Het OM wil hiermee een duidelijk signaal afgeven aan de samenleving.

De eerste fraudeurs in het vizier

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de eerste gevallen van bedrijven die ten onrechte overheidssteun hebben gekregen via de zogeheten TOGS-regeling achterhaald. Bedrijven kunnen met de TOGS-regeling een beroep doen op een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om in crisistijd de vaste lasten te kunnen betalen. (Bron: De Telegraaf, 23 mei 2020)

Corona gerelateerde klachten en signalen

Heeft u in verband met het coronavirus klachten of signalen over de veiligheid van uw werkplek of de omstandigheden waarin u moet werken? Of ziet u fraude met corona gerelateerde subsidies of regelingen? Meld het dan aan de Inspectie SZW. Dat kan met het formulier op deze pagina. 

 

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Medicijnen    Onderwijs