IT en HR meestal geen warme relatie

Opinie  |  ma 15 okt 2018  |  Auteur: Mark van Assema  |  Trefwoorden: ,

IT en HR meestal geen warme relatie

IT is iets voor de IT afdeling en daar werken nerds die een andere taal spreken. In een Agile organisatie is samenwerken met die IT'ers echter onvermijdelijk.
Moderne organisaties gaan allemaal Agile werken (ook wel Scrum, hoewel niet precies hetzelfde). In het boek "Agile HR" lees je hoe dat voor HR ook werkt. Een belangrijk voordeel van Agile werken, zeker in projecten, is dat je verplicht wordt om in kleine stapjes te werken, en niet ‘big bang’. Essentieel daarin is samenwerken met de juiste mensen om veranderingen te realiseren.  Een groot deel van de HR projecten heeft tegenwoordig een technologische component, waarbij je moet samenwerken met IT.

De roze wolk

De basisverandering in HR Technologie is 'de cloud'. Met de cloud wordt de interne IT component steeds beperkter. De software hoeft niet meer geïnstalleerd te worden op ieders laptop en de server staat niet meer in de server ruimte. Dus er is minder noodzaak om met interne IT collega's samen te werken. Met “de cloud” verschuift de IT rol naar de externe IT leverancier. Echter bij de software leveranciers werken nog meer IT'ers. En hun accountmanagers verkopen IT oplossingen. De HRTech taal die zij spreken is te leren!
Lees meer

Mark van Assema

Mark van Assema Meer info




Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen: Agile werken