IT en HR meestal geen warme relatie

Opinie |  ma 15 okt 2018  | Auteur: Mark van Assema  | Trefwoorden: Agile werken, HRTech

IT en HR meestal geen warme relatie

IT is iets voor de IT afdeling en daar werken nerds die een andere taal spreken. In een Agile organisatie is samenwerken met die IT'ers echter onvermijdelijk.
Moderne organisaties gaan allemaal Agile werken (ook wel Scrum, hoewel niet precies hetzelfde). In het boek "Agile HR" lees je hoe dat voor HR ook werkt. Een belangrijk voordeel van Agile werken, zeker in projecten, is dat je verplicht wordt om in kleine stapjes te werken, en niet ‘big bang’. Essentieel daarin is samenwerken met de juiste mensen om veranderingen te realiseren.  Een groot deel van de HR projecten heeft tegenwoordig een technologische component, waarbij je moet samenwerken met IT.

De roze wolk

De basisverandering in HR Technologie is 'de cloud'. Met de cloud wordt de interne IT component steeds beperkter. De software hoeft niet meer geïnstalleerd te worden op ieders laptop en de server staat niet meer in de server ruimte. Dus er is minder noodzaak om met interne IT collega's samen te werken. Met “de cloud” verschuift de IT rol naar de externe IT leverancier. Echter bij de software leveranciers werken nog meer IT'ers. En hun accountmanagers verkopen IT oplossingen. De HRTech taal die zij spreken is te leren!
Lees meer...

Mark van Assema

Mark van Assema Meer info

De organisaties waar ik voor werk willen meer uit hun HR Tech-projecten en Total Workforce Management krijgen. Het gaat niet alleen om het implementeren van een nieuw HR-instrument of om een HR-proces te veranderen. Zij willen de samenwerking verbeteren binnen verschillende HR-afdelingen en met andere afdelingen, zoals financiën of inkoop. Ik help hen door:
- win / win voor alle belanghebbenden te vinden door content sparring partner te worden;
- het vertalen van eisen aan technologie. Ik herontwerp processen en implementeer de juiste HR Tech. Mijn ervaring als IT project manager en HR lijnmanager komt goed van pas;
- naar de gewenste situatie toe te werken, met de klok mee of tegen de klok in, en alleen met een algemeen aanvaarde oplossing. Ik zal het niet voor minder doen;
- het implementeren van innovatieve HR-technologie, zodat alle (vaste en flex) werknemers kunnen ontwikkelen tot hun volgende stap.Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: