Debinars: geen praatjes, maar plaatjes

Opinie |  vr 8 jun 2018  | Bron: #HRTech  | Auteur: Mark van Assema  | Trefwoorden: Debinar, Webinar, HR-software, Demo, HR-Software

#HRTech Review introduceert “debinars”. Tijdens online live demo webinars kun je op een zeer laagdrempelige manier kennis maken met software waar je misschien wel eens van hebt gehoord én waar je meer van wilt weten.

#HRTech tegenwoordig een stuk laagdrempeliger

Veel HR professionals worden niet snel enthousiast als het gaat over het toepassen van #HRTech. Iedereen in het vak heeft wel een of meer langdurige, tijdrovende, kostbare en onbevredigende implementaties meegemaakt. Het kost dan veel tijd om je proces te beschrijven en op papier te verbeteren. En in de praktijk kwam er dan na 6 tot 12 maanden weinig procesverbetering uit het project. In het gunstigste geval heb je iets minder Excel lijstjes met afwijkingen van het vorige systeem.

Echte demo’s, geen praatjes

Vaak is het moeilijk om een beeld te krijgen bij software die je nog niet kent. De meeste sites van leveranciers geven alleen algemene informatie en brochures over de software. Soms kun je je een test account aanmaken, maar dat kost vrij veel moeite om dat allemaal uit te zoeken. Om inhoudelijk echt iets te weten te komen is het nodig om de software in beweging te zien.
Toch is de drempel om de leverancier te bellen voor een demo meestal te hoog. Je denkt dat zo’n leverancier verwacht direct iets te kunnen verkopen. Precies voor zo’n tussenstap start #HRTech Review met debinars waarbij je online kunt meekijken en vragen kunt stellen via de chat, die aan het eind van de demo kunnen worden beantwoord. De partners krijgen overigens wel de gegevens van de deelnemers, met de afspraak dat ze alleen eenmalig een opvolg mailing zullen sturen.
Alle debinars zijn gratis en worden gehouden in juni, tijdens de lunchpauze, zodat je eerst een broodje kan halen en dan kan kijken en luisteren. Ze duren net geen 30 minuten, starten om 12.30 uur en zijn dus net op tijd klaar om 13.00 uur. Je kunt je hier direct inschrijven voor 1 of meer van de debinars. 
 Mark van Assema

Mark van Assema Meer info

De organisaties waar ik voor werk willen meer uit hun HR Tech-projecten en Total Workforce Management krijgen. Het gaat niet alleen om het implementeren van een nieuw HR-instrument of om een HR-proces te veranderen. Zij willen de samenwerking verbeteren binnen verschillende HR-afdelingen en met andere afdelingen, zoals financiën of inkoop. Ik help hen door:
- win / win voor alle belanghebbenden te vinden door content sparring partner te worden;
- het vertalen van eisen aan technologie. Ik herontwerp processen en implementeer de juiste HR Tech. Mijn ervaring als IT project manager en HR lijnmanager komt goed van pas;
- naar de gewenste situatie toe te werken, met de klok mee of tegen de klok in, en alleen met een algemeen aanvaarde oplossing. Ik zal het niet voor minder doen;
- het implementeren van innovatieve HR-technologie, zodat alle (vaste en flex) werknemers kunnen ontwikkelen tot hun volgende stap.Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: