Auto van de zaak    Bestelauto 


Autopool

Datum laatste wijziging: 1 maart 2018  |  Trefwoorden: Autopool, Transparent Automated Network Car

Inhoud

  1. Tanc
  2. Eerste elektrische autopool van Nederland

TANC (Transparent Automated Network Car)

ITmobile zet onder de naam TANC (Transparent Automated Network Car) de nieuwste technologie in om organisaties efficiënter gebruik te laten maken van hun wagenpark. Binnen de zakelijke markt is de afgelopen jaren het besef ontstaan dat voertuigen die niet of nauwelijks worden gebruikt een onverantwoorde druk leggen op budget, milieu en ruimte. Dit laat zich slecht rijmen met begrippen als maatschappelijk verantwoord ondernemen, CO2-neutraal ondernemen en kostenbewust ondernemen.

TANC stelt organisaties in staat om de omvang en efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren. Een vooraf gedefinieerd deel van het totale wagenpark wordt aan een pool toegekend. Geavanceerde reserveringssoftware, stabiele voertuigregistratie en ontgrendel hardware stellen het wagenpark voor afgebakende periodes beschikbaar aan gebruikers.

Hoe werkt TANC?
  • De gebruiker boekt een rit van A naar B, met vertrek- en aankomstdata, via een gebruikersvriendelijke applicatie.
  • TANC stelt vast welke auto beschikbaar is en reserveert de auto voor deze medewerker.
  • De auto wordt op de gereserveerde datum door de desbetreffende medewerker meegenomen. Een persoonlijke, contactloze pas ontgrendelt het voertuig.
  • De rit begint en wordt door het registratiesysteem tot in detail tot de eind-locatie vastgelegd. Tevens monitort het systeem de conditie van het voertuig. De behoefte aan onderhoud, reparatie of brandstof wordt door het systeem geregistreerd. Dit alles om de gebruiker te verzekeren van een veilige en goed functionerende auto. (Bron: ITmobile, april 2015)


Eerste elektrische autopool van Nederland

Meer dan 20.000 mensen wonen, werken, studeren en leven in het Paleiskwartier, gelegen naast het centraal station in Den Bosch. De toplocatie is zo succesvol dat de bereikbaarheid eronder lijdt. Het Brabant mobiliteitsnetwerk vormt met de betrokken partijen een community om een goed bereikbaar Paleiskwartier te realiseren.

Elektrisch rijden in het Paleiskwartier is de introductie van een deelauto-systeem met elektrische voertuigen. Doelstelling is om een sluitende business case te vinden door elektrisch rijden te combineren met deelauto’s door bedrijven en instellingen. (Bron: Reiskostenblog, 20 mei 2015)

Ga terug naar rubriek Vervoer.
 Auto van de zaak    Bestelauto