Overheid    Besteding van gelden en organisatie 


Beleidsregels overheid

Datum laatste wijziging: 10 februari 2020  |  Trefwoorden: Overheid, Beleidsregels

Wijziging Beleidsregel geschiktheid 2012

Op 15 januari 2020 is het Besluit van DNB en de AFM tot wijziging van de Beleidsregel geschiktheid 2012 in werking getreden. De wijzigingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat de Beleidsregel in overeenstemming is met Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Daarnaast zorgen de wijzigingen voor een verduidelijking van het al bestaande beleid.

De organisaties waar de beleidsregel geschiktheid geldt, zijn onder meer een financiële onderneming, gemengde financiële holding, financiële holding of verzekeringsholding met zetel in Nederland, marktexploitant, elektronischgeldinstelling, pensioenfonds, beroepspensioenfonds en datarapporteringsdienstverlener.

De Beleidsregels zijn van toepassing op beleidsbepalers, alle personen die de beleids- en besluitvorming van de onderneming bepalen of hierop substantiële invloed hebben.

Geschiktheid van de beleidsbepalers bestaat uit kennis, vaardigheden en professioneel gedrag. De geschiktheid van een beleidsbepaler blijkt in ieder geval uit de opleiding, werkervaring en competenties van de beleidsbepaler en de doorlopende toepassing hiervan.

De toezichthouders in Nederland zijn Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). De beleidsbepalers ''kunnen getoetst worden'' en niet ''moeten getoetst worden''. (Bron en meer: Overheid.nl, 15 jan. 2020)

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Overheid    Besteding van gelden en organisatie