Plannen van staatssecretaris pakken rampzalig uit

vr 11 dec 2009  |  Bron: Telegraaf  |  Trefwoorden:

„Als de werkkostenregeling doorgaat, is dit de genadeklap voor veel bedrijven in de branche voor kantooruitjes, bedrijfsfeesten en personeelsreizen!” Dit zegt Marije Breuker, voorzitster van Site, een van de brancheverenigingen die deze sector vertegenwoordigt.
Breuker stuurde onlang namens vijf organisaties een brandbrief naar de Eerste Kamer, waarin ze haar grieven uitlegt.
De organisaties zien het forfait van 1,4% totaal niet zitten. „Deze ruimte zal al snel worden opgesoupeerd door allerlei andere kosten. Wij verwachten dat werkgevers vergoedingen die hierboven vallen, zullen afschaffen. Waaronder dus het betaalde dagje uit of de teambuilding.”
Volgens Breuker zullen ook toeleveranciers merken dat deze branche verloren gaat. Zoals catering, artiesten, verhuurders van locaties en de vliegindustrie.
Op dit moment zijn bedrijfsuitjes en dergelijke belastingvrij, zolang ze openstaan voor minimaal 75% van de werknemers. Ze vallen daarmee buiten het loon. „Maar met de werkkostenregeling worden de uitjes wél als loon gezien.”
Ook de fitnessbranche meent dat faillissement op de loer ligt, omdat werkgevers voor hun personeel het abonnement van zo’n €420 per jaar nauwelijks zouden mogen aftrekken.