Lastenverzwaring en regeldruk    Wetten en wetsvoorstellen 


VNO-NCW

Datum laatste wijziging: 24 februari 2020  |  Trefwoorden: VNO-NCW

Inhoud

  1. Wie we zijn
  2. Leden en lidmaatschap
  3. Regionale verenigingen
  4. Nieuwe werkorganisatie VNO-NCW en MKB-Nederland van start

Wie we zijn

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW maakt zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge ondernemingen. Met als doel: ruimte voor ondernemerschap. Zodat Nederland wereldwijd herkend wordt als duurzame en welvarende economie.

VNO-NCW is gevestigd in de Malietoren in Den Haag. VNO-NCW heeft één gezamenlijk bureau met MKB-Nederland, dat ook in de Malietoren gevestigd is. De beide verenigingen hebben hun eigen voorzitter, eigen bestuursstructuur en eigen identiteit. Hans de Boer is voorzitter van de Vereniging VNO-NCW, Jacco Vonhof van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland.

Leden en lidmaatschap

De leden vormen de vereniging. Bij VNO-NCW zijn 155 brancheorganisaties aangesloten en ongeveer 500 ondernemingsleden. Met haar leden vormt VNO-NCW een brede en diverse afspiegeling van het ondernemerschap in Nederland. Dat loopt van transport, handel, diensten, industrie, bouw tot zorg en onderwijs en van groot, middelgroot tot klein.

Regionale verenigingen

Vijf regionale verenigingen zorgen ervoor dat overal in Nederland de stem van de ondernemer te horen is in de regionale economie. Ondernemers ontmoeten elkaar in de regionale netwerken en staan aan de basis van veel projecten voor nieuw en duurzaam ondernemerschap.

Door de verbondenheid met VNO-NCW klinkt het geluid uit de regio ook door in het landelijk beleid. De voorzitters van VNO-NCW Noord, VNO-NCW midden, VNO-NCW West, Werkgeversvereniging BZW en de Limburgse Werkgeversvereniging LWV zitten in het bestuur van VNO-NCW.

Nieuwe werkorganisatie VNO-NCW en MKB-Nederland van start

Sinds februari 2020 is de indeling van de gezamenlijke werkorganisatie van MKB-Nederland en VNO-NCW aangepast. Doel van deze reorganisatie is een organisatie die klaar is voor de toekomst met een indeling die daar bij past.

De gezamenlijke werkorganisatie van de twee verenigingen is nu ingedeeld in drie duidelijke divisies: Beleid, Marketing & Communicatie en de nieuwe divisie Organisatie & Business. Hier vindt u alle contactpersonen helder per onderdeel gegroepeerd.

Gerelateerd nieuws en/of opinies: Lastenverzwaring en regeldruk    Wetten en wetsvoorstellen