Wat doet de HR-Kiosk ChatGPT?

De HR-Kiosk ChatGPT is een taalmodel dat binnen het HR-Kiosk platform samen met TypeTone.AI is ingericht om teksten te genereren. Dit taalmodel maakt gebruik van het Generative Pre-trained Transformer (GPT) principe. De ChatGPT-functie is specifiek ontworpen om je te helpen bij het oplossen van HR-vraagstukken door het snel genereren van nieuwe HR-antwoorden op jouw vragen.

Bij het gebruik van HR-Kiosk ChatGPT worden ook de bestaande brondocumenten van HR-Kiosk gekoppeld, waardoor er een waardevolle link blijft bestaan tussen de gegenereerde ChatGPT-teksten en de oorspronkelijke HR-Kiosk bron-teksten.

Het geheim van ChatGPT zit voornamelijk in het leveren van de juiste input. De input wordt een prompt genoemd. Een prompt is een aanwijzing die ChatGPT krijgt om een taak uit te voeren. Een prompt kan een woord of zin zijn, een aanwijzing etc. die Chat GPT krijgt om een taak uit te voeren.

Het is essentieel om de juiste prompts op de juiste manier te formuleren. Om ervoor te zorgen dat deze  stap niet wordt overgeslagen en dat de resultaten van hoge kwaliteit zijn, biedt HR Kiosk assistentie bij het schrijven van een goede prompt. Dit wordt gedaan in de volgende stappen:
  1. Voer een eenvoudige, algemene prompt in.
  2. Vraag HR-Kiosk ChatGPT om de prompt te verbeteren door eventueel extra details toe te voegen, zoals sleutelwoorden en context vanuit HR-Kiosk brondocumenten, evenals het gewenste resultaat.
  3. Vraag vervolgens HR-Kiosk ChatGPT om de nieuwe prompt uit te voeren.

HR-Kiosk-plus: Vergeet de vervolgprompts niet.

Een van de grootste voordelen van ChatGPT is de chatfunctionaliteit, waardoor je daadwerkelijk met deze slimme tool in gesprek kunt gaan. Naarmate je meer vervolgprompts geeft, wordt de output steeds beter. Als je niet tevreden bent met het antwoord dat je krijgt, kun je eenvoudig extra prompts toevoegen.

ChatGPT en menskracht met mensgericht organiseren

ChatGPT is niet alleen handig voor het beantwoorden van vragen, maar kan ook ingezet worden als krachtig hulpmiddel bij strategische HR-vraagstukken rond menskracht en mensgerichte organisatieontwikkeling. Benieuwd hoe je HR-Kiosk ChatGPT hiervoor kunt gebruiken? Hieronder vind je enkele voorbeelden van prompts die door HR-Kiosk ChatGPT zelf gegenereerd zijn op basis van de vraag: "Welke vragen over menskracht en mensgericht organiseren kan ik als strategisch HR-professional aan HR-Kiosk ChatGPT stellen?"

HR is Menskracht:

  • Welke trends zie jij momenteel in de HR-wereld en hoe kunnen we daar met de focus op menskracht als organisatie op inspelen?
  • Welke trends op de arbeidsmarkt hebben de grootste impact op menskracht in onze organisatie en hoe kunnen we hier het beste op anticiperen?

Mensgericht organiseren:

  • Welke zijn de voordelen van mensgericht organiseren en werken ten opzichte van systeemgericht werken?
  • Hoe kan een organisatie bijdragen aan het optimaliseren van de menskracht in de organisatie?

Mensgericht ontwikkeling:

  • Hoe kunnen we talentontwikkeling integreren in onze bedrijfsstrategie en HR-strategie om zo onze menskracht maximaal te ontwikkelen en te behouden?
  • Welke mogelijkheden zijn er om het opleiden, leren en ontwikkelen van onze medewerkers te stimuleren en hoe kunnen we ervoor zorgen dat we aansluiten bij de praktijk en de behoefte van onze medewerkers op dit gebied, zodat zij vanuit menskracht gemotiveerd blijven en deze menskracht blijven ontwikkelen?

Mensinnovaties:

  • Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen in HR-technologie en hoe kunnen deze worden ingezet om de menskracht in de organisatie optimaal te benutten?
  • Wat zijn de belangrijkste veranderkundige vaardigheden en competenties die onze medewerkers nodig hebben om patronen te doorbreken en zo menskracht optimaal succesvol te laten zijn, nu en in de toekomst, en hoe kunnen we deze verder ontwikkelen?

ChatGPT en Human-in-the-loop

ChatGPT is er niet om taken simpelweg te automatiseren, maar juist om professionals te helpen en te ondersteunen bij het uitvoeren van hun taken. Het is daarbij wel belangrijk om de output van ChatGPT niet zomaar over te nemen. Dit wordt ook wel "human-in-the-loop" genoemd, waarbij je de output van ChatGPT ziet als een waardevolle eerste stap, maar altijd de koppeling met geverifieerde brondocumenten en ervaringen blijft maken. HR-Kiosk.nl is bij uitstek de database voor brondocumentenverificatie. Gebruik deze als aanvulling op de basisteksten van de HR Kiosk Chat GPT en schrap, voeg toe en vooral: maak het jouw eigen HR-idee. Alleen zo haal je het beste uit de kennismaking met de HR Kiosk ChatGPT-functie!

ChatGPT is de toekomst

De wereld van werk en werken, het HR-landschap, gaat ongetwijfeld veranderen door de opkomst van 'artificial intelligence' (AI). ChatGPT is op dit moment al een aardige digitale assistent en een behulpzame productiviteitstool, wat daardoor tegelijkertijd een belangrijke skill wordt en de moeite waard is om verder in te leren. Dus waar wacht je nog op? Experimenteer met adviesvragen aan de HR-Kiosk ChatGPT of maak gebruik van de gratis toepassing via TypeTone.AI en leer communiceren met deze chatbot, en nog interessanter: leer hoe je de juiste vragen moet stellen. Alleen zo haal je het optimale uit deze innovatieve tool en stoom je jezelf klaar voor de toekomst van werk.

ChatGPT en reflectie

Het is van groot belang om voortdurend kritisch te blijven reflecteren op ontwikkelingen zoals de ChatGPT. In een blogpost van 9 mei 2023 neemt Maarten Renkema, universitair docent op het gebied van HR en Artificial Intelligence, ons mee in enkele reflecties. Het is zeer de moeite waard om kennis te nemen van zijn bevindingen en op deze manier een kritische grondhouding te ontwikkelen van waaruit het gebruik van de HR Kiosk ChatGPT in goede handen is en blijft, met name voor HR Professionals in ontwikkeling. Voor meer informatie over de bevindingen van Maarten Renkema leest u hier.