1. Functionaris voor de gegevensbescherming (FG)   5 april 2018
9 april 2018  | Autoriteit Persoonsgegevens (AP)  | Fred Barkhuis  | Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), AVG, Privacyfunctionaris, Gegevensbescherming
Vanaf 25 mei 2018 kunnen organisaties verplicht zijn een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Dit is iemand die binnen de organisatie toezicht houdt op de toepassing en ...

2. Functionarissen gegevensbescherming geven vooral advies en begeleiding   4 december 2018
10 december 2018  | Computable  | Fred Barkhuis  | Functionaris gegevensbescherming (FG), Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), Advies, Begeleiding
Het merendeel van de Nederlandse functionarissen gegevensbescherming (fgís) houdt zich vooral bezig met advies en begeleiding. Zij geven in mindere mate invulling aan hun toezichthoudende ...

3. Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)   28 maart 2018
3 september 2019  |  Privacy, Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), AVG, Privacyprotocol, Privacy protocol, Verwerkersovereenkomst, Sollicitant, Bewaartermijn, Gegevensoverdraagbaarheid, Dataportabiliteit, Dwangsom, Personeelsdossier, Museumkaart, Boete, Gegevensbescherming
Inhoud Op naar nieuwe Europese privacywetgeving Om welke privacygegevens gaat het? Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) Bewaartermijnen persoonsgegevens Verwerkersovereenkomst (AVG) Geen ...

4. Arbowet (inleiding)   1 oktober 2009
13 september 2019  |  Arbowet, Arbeidsomstandigheden, Veiligheid, Arbo, Preventiemedewerker, Bedrijfsarts, Second opinion, Checklist, VGM, VGM Checklist
... jaar eerder. (Bron en meer details: CBS, 18 jan. 2018) Gedeelde smart is halve smart Personeelsfunctionarissen en anderen gaan gebukt onder vele regels die de Arbo-wetgeving van bedrijven ...

5. Autoriteit Persoonsgegevens   28 maart 2018
9 september 2019  |  Privacy, Dataportabiliteit, Privacyrechten, Persoonsgegevens, Autoriteit Persoonsgegevens, Recht op inzage, Verwerkersovereenkomst, Boete, Boetebeleid
... AP controleerde bij 400 overheidsorganisaties, 91 ziekenhuizen en 33 zorgverzekeraars of zij een Functionaris gegevensbescherming (FG) hadden aangemeld. In december 2018 is de AP gestart met ...

6. Autoriteit Persoonsgegevens start controles bij overheid   5 juni 2018
7 juni 2018  | Salaris Net  | Fred Barkhuis  | Privacy, FG Functionaris Gegevensbescherming, Autoriteit Personeelsgegevens, Sanctie, Overheid
... Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft van ruim 400 overheidsorganisaties gecontroleerd of zij een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) hebben aangemeld. Uit deze controle blijkt dat een ...

7. Begrip en diverse onderwerpen   28 maart 2018
15 augustus 2019  |  Privacy, Diverse onderwerpen
... Verordening Gegevensbescherming omschreven. Daarnaast geven diverse gemeenten niet aan wie de functionaris voor gegevensbescherming (FG) is van de gemeente. (Bron: Binnenlandsbestuur, 11 jul. ...

8. Cloud   31 maart 2016
28 april 2019  |  Clouddiensten, Cloud, HRM
... werden gedraaid. Dat blijkt uit onderzoek van Computer Profile onder ongeveer 7.000 ICT-functionarissen bij Nederlandse bedrijfsvestigingen met ten minste vijftig medewerkers. Computer ...

9. Een jaar ervaring van de AVG door profit organisaties   17 mei 2019
21 mei 2019  | Diverse bronnen  | Fred Barkhuis  | Privacy, Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), 2019, Intern
De AVG was in april 2019 een jaar oud. Een overzicht van opgedane ervaringen. Onder meer ''De Functionaris Gegevensbescherming (FG) werd in de helft van de grotere bedrijven aangesteld. Meestal een ...

10. Europa   28 maart 2018
22 mei 2018  |  Privacy, Europa
... 27 mei 2918 de tijd zich hieraan aan te passen. Een van de gevolgen hiervan is dat u mogelijk een functionaris voor de gegevensbescherming moet aanstellen. Het plan is om organisaties hiertoe te ...


Bekijk items: 1 tot 10 (18 totaal)