Werktijdverkorting    Wetten coronavirus 


Werktijdverkorting

Datum laatste wijziging: 29 maart 2020  |  Trefwoorden: Coronavirus, Werktijdverkorting

100 aanvragen werktijdverkorting

Het aantal bedrijven dat een beroep wil doen op werktijdverkorting is in Nederland fors gestegen. Logisch, omdat wereldwijd steeds meer mensen besmet raken met het Coronavirus en daardoor fabricage en handel stagneren. Inmiddels (peildatum 26 feb. 2020) hebben circa honderd bedrijven een aanvraag gedaan bij het ministerie van Sociale Zaken.

Van de honderd aanvragers hebben er 45 groen licht gekregen om bij het UWV een tijdelijke WW-uitkering aan te vragen voor hun personeel. Twaalf aanvragen werktijdverkorting zijn afgewezen, de overige aanvragen zijn in behandeling. (Bron: Min SZW
Een aanvraag voor werktijdverkorting doet u bij het Ministerie SZW. Met uw goedgekeurde aanvraag meldt u zich vervolgens bij het UWV.

NB: De werktijdverkorting wordt elders in HR-kiosk uitvoerig beschreven, zie deze subrubriek

Regeling werktijdverkorting vervallen 

De afgelopen drie weken kreeg de overheid 78 duizend aanvragen van bedrijven, terwijl dat normaal gesproken zo’n 200 per jaar zijn. Dat leidde tot grote problemen in de uitvoering. Daarom is de oude regeling per direct stopgezet. Gedane aanvragen worden in het nieuwe systeem meegenomen. (Bron: De Volkskrant, 18 maart 2020)

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Werktijdverkorting    Wetten coronavirus