Sociale leven    Verzekeringen 


Verbeteringen

Datum laatste wijziging: 2 mei 2020  |  Trefwoorden: Coronacrisis, Sport, Open, 2020

Inhoud

  1. Sport- en trapveldjes voorzichtig open
  2. Kroegen, ‘We gaan uiterlijk 1 juni open’

Vooraf: Veranderingen c.q. verbeteringen betreffende Onderwijs en Anderhalve Meter treft u in Paragraaf Coronacrisis aan.


Sport- en trapveldjes voorzichtig open

Sportclubs en -verenigingen kunnen vanaf 29 april 2020 op hun terrein weer sportieve buitenactiviteiten organiseren voor kinderen en jongeren. Officiële wedstrijden zijn voorlopig niet toegestaan en ook kantines blijven gesloten.

Het gaat om speelterreinen waar kinderen en jongeren onder professionele begeleiding kunnen sporten volgens de RIVM-richtlijnen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen sporten in groepen van maximaal twaalf. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt een maximum van acht jongeren.

Er zijn ook verboden. Ouders en supporters mogen niet mee de terreinen op en kantines blijven gesloten. En voor voetballers geldt dat koppen zoveel mogelijk moet worden vermeden en tijdens de trainingen moet zoveel mogelijk de 1,5 meter onderlinge afstand worden nagekomen.

Tenslotte: de verenigingen dienen hun activiteiten af te stemmen met de plaatselijke gemeente, de regelgeving kan per gemeente verschillen.

Kroegen, ‘We gaan uiterlijk 1 juni open’

De grootste kroegbaas van Nederland is het zat. Als er niet snel meer geld volgt, gooit hij zijn kroegen per 1 juni 2020 open. Hij roept andere horeca-ondernemers op hetzelfde te doen. ,,Gebeurt er niets, dan gaan we kapot.” (Bron en details: PZC, 2 mei 2020)

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Sociale leven    Verzekeringen 
Bonte Bij

Zuivere koffieDe gratis versnapering voor de thuiswerker
Bestel direct   |