Concurrentiebeding    Europese richtlijnen en verordeningen 


Een op de drie, op de vier, op de vijf, et cetera

Om nieuws onder de mensen te brengen, werken organisaties graag met getallen. Een op de drie, een op de vier of een op de vijf, daar schrik je van. Misschien hoor ik er wel bij. Sterker, u hoort er statistisch gezien zeker bij, ''vluchten kan niet meer''. 

Redactie HR-kiosk, geboeid door de getallen-zee, heeft afgelopen tien jaren een aantal van deze nieuwsberichten genoteerd. Onder meer het volgende:
  • Meer dan een op de vier (29 procent) van de Nederlandse werknemers vindt dat het werk een negatieve invloed heeft op hun gezondheid (Kelly Services, aug. 2008)
  • Een op de acht (13 procent) geeft toe zich wel eens ziek te melden zonder daadwerkelijk ziek te zijn. (P&O actueel, 2 sep. 2008)
  • Ruim een op vijf werknemers (23 procent) keek afgelopen zomer op het werk naar de Olympische Spelen. Bijna een op de tien gaf zelfs aan onder werktijd zoveel mogelijk wedstrijden te volgen. (Monsterboard, 4 sep. 2008)
  • Een op de vier mensen van de beroepsbevolking heeft last van RSI-klachten. (Bron ORNet, 28 aug. 2009)
  • Bijna een op de drie (31 procent) van de werknemers vindt de sfeer op het werk stukken beter wanneer de baas met vakantie is. Aldus onderzoek van de Nationale Vacaturebank.nl onder ruim 1.000 respondenten. (Zibb, 4 aug. 2010)
  • Een op de drie werknemers is - tijdens de economische crisis 2013/2014 - bereid salaris in te leveren in ruil voor behoud van zijn baan. Dat blijkt uit het Vraag van Vandaag-onderzoek dat ING afgelopen week heeft gehouden en waar dagelijks gemiddeld 61.000 respondenten waren. (ING, 25 feb. 2014)
  • Wanneer Nederlanders naar een (nieuwe) baan solliciteren, geeft 1 op de 3 incorrecte informatie over zijn huidige salaris. 1 op de 6 verhoogt het huidige salaris zelfs met minimaal 10 procent. (Intelligence Group , april 2014)
  • EÚn op de drie Nederlanders vindt geweld binnen een relatie onder bepaalde omstandigheden acceptabel. (NRC, 29 jan. 2018) Concurrentiebeding    Europese richtlijnen en verordeningen