Cijfers    Fraude 


Faillissement agv coronavirus

Datum laatste wijziging: 14 juli 2020  |  Trefwoorden: Coronavirus, Horeca, 2020, Faillissement

Faillissement

  1. Faillissement per maand
  2. Steungeld aan later failliete bedrijven

Faillissement per maand 

NB: Aantallen exclusief eenmanszaken

Jaar 2020

januari 254
februari 257
maart 245
april 320
mei 259
juni 264
juli


Redactie: Wat opvalt is dat in de eerste maanden van het uitbreken van de corona dit niet of nauwelijks tot meer faillissementen heeft geleid. Zonder steungeld was het zeer waarschijnlijk anders gelopen.

Steungeld aan later failliete bedrijven

120 bedrijven die opgeteld ruim 6 miljoen euro aan steungeld kregen om hun personeel te kunnen doorbetalen, zijn inmiddels failliet verklaard. Dat heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat laten weten in antwoord op vragen uit de Eerste Kamer. Vanuit de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kregen de inmiddels omgevallen bedrijven gemiddeld 50.400 euro van het UWV.

De verstrekking van voorschotten wordt stopgezet zodra er een indicatie is van een surseance of faillissement. Volgens de minister kan echter niet worden voorkomen dat een deel van de NOW-regeling terechtkomt bij bedrijven die uiteindelijk failliet worden verklaard. (Bron: Nu, 24 jun. 2020)

Redactie: Wij veronderstellen dat het mede tot de taak van de curator behoort om na te gaan waar het steungeld gebleven is.

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Cijfers    Fraude