Opinies    HR2020 TheNextLevel 

HR2020

Datum laatste wijziging: 5 oktober 2016  |  Trefwoorden: Zorg, HRM

 

Torenallee 20, kamer 6.005
5617 BC Eindhoven
Telefoon +31 (0) 6 57 31 16 39

Durf samen te excelleren

Over HR2020

Het gedachtengoed van de HR2020 Beweging verspreidt in hoog tempo door de sector. Onze andere wijze van naar de factor mens kijken spreekt zorgvragers en medewerkers aan. Om duidelijk te maken waar wij naar streven, hebben we onze ideeën weergegeven in een manifest ‘Durf samen te excelleren!'. De uitgangspunten in het Manifest zijn leidraad voor ons handelen in de komende periode.
 

Durf samen te excelleren

HR2020 gelooft dat de inbreng van zorgwerkers het allergrootste goed is in de zorg. Weer echt professional mogen zijn, je permanent ontwikkelen en scherp blijven in je vak. HR is menskracht en daarmee de basis voor zorgkracht van zorgwerkers. Regels en procedures zijn dienend aan de bedoeling. Je krijgt energie van je dagelijkse werkzaamheden en je bent trots op de afdeling en overtuigd van de waarde van de zorgorganisatie waarin je werkt. Samen met, voor en door elkaar komen tot mensgerichte kwaliteitszorg vol lef, durf en moed met de zorg weer echt centraal en de zorgvrager in alles voorop. Vanuit eenvoud en gedreven door de praktijk samen durven te excelleren in zorgkracht. Het is de kwaliteit van deze zorgkracht die bijdraagt aan de totstandkoming van de topzorg. Je kunt jezelf zijn en een zinnige bijdrage leveren en je aanwezigheid maakt de zorg steeds beter. Je wordt gewaardeerd en er is duidelijkheid over elkaars verwachtingen. Het management geeft leiding op afstand en werkt aan kwaliteit vanuit het individu in plaats van het systeem. Coaching van zelfsturende teams zet de professionals in hun kracht. Je gaat dagelijks met plezier naar je werk en je doet samen met anderen dingen waar je goed in bent.
 

Doel en richting

Het manifest is het kompas van de HR2020 Beweging en geeft doel en richting aan ons handelen. We willen rondom dit manifest zorgwerkers in de meest brede zin van het woord verzamelen met als doel gezamenlijk veranderingen in de zorg gang te zetten onder de noemer  ‘De HR2020 BEWEGING’!
 

Van manifest naar manifesteren

Om veranderingen in gang te zetten moeten we de stap van manifest naar manifesteren maken, anders gaan denken en anders gaan doen. Daar hebben we u voor nodig. Wilt u meebouwen aan deze beweging en samen met ons stappen naar de toekomst zetten, kom dan op 10 november naar HR2020 TheNextLevel!

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: Opinies    HR2020 TheNextLevel