CKC Seminars    HR Transformatie Zorg Keynotes 


HR Transformatie Zorg Themasessies

Datum laatste wijziging: 15 februari 2018  |  Trefwoorden: HRM, Zorg, Transformatie


De volgende themasessies worden aangeboden:

A1 - De 3 belangrijkste management uitdagingen op weg naar een High Performance Zorgorganisatie

Stelt u zich eens voor: een organisatie die aantrekkelijk is voor (nieuw) talent en de beste zorg levert aan haar cliënten. Dat is een High Performance Organisatie. Maar hoe word je nou een High Performance Zorgorganisatie? Wat zijn de grootste uitdagingen voor zorgorganisaties die groei richting HPO blokkeren? 
HPO Expert André de Waal deelt met u de drie grootste uitdagingen voor zorgorganisaties, waaronder de rol van sterk leiderschap en het omgaan met procesverbetering. Thema’s die voortkomen uit een uitgebreide analyse onder meer dan 100 zorgorganisaties. 
Naast het bespreken van de thema’s, deelt André praktijkervaringen van diverse zorgorganisaties en ontvangt u management inzichten hoe High Performance Organisaties omgaan met deze uitdagingen. André gaat graag de dialoog met u aan en bespreekt waar de reis lastig is in de praktijk en wat dit in de praktijk vraagt als het gaat om heldere sturing, persoonlijk leiderschap, de gewenste cultuur en effectief (bestuurlijk) gedrag. 

Dr. André de Waal MBA
Academisch Directeur HPO Center en Auteur van o.a. ‘Hoe bouw je een High Performance Organisatie’

 

A2 - Minimaal regelen, maximaal werkplezier. Hoe Semco bent u? 


In 30 minuten neemt Sabine Uitslag u mee in de beweging naar minder regels en meer werkplezier. In 5 stappen leert u de belangrijkste principes van Semco Style Healthcare organiseren via de weg van vertrouwen (autonomie), verantwoordelijkheid (zelfmanagement), verbinding, creativiteit en transparantie. U krijgt live een spiegel voorgehouden over hoe Semco u zelf bent en of u klaar bent om de eerste stap te zetten naar een Semco Style Healthcare-geleide organisatie, op weg naar gelukkige cliënten én medewerkers.

Sabine Uitslag
Voorzitter Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, vice-voorzitter PPN (Paramedisch Platform Nederland), Bestuurder, Toezichthouder, voormalig Tweede Kamerlid (CDA portefeuille Zorg) Ondernemer SALIJN
 

A3 - Goede Zorg, Goed Werk en Economisch duurzaam

Bestuurlijke aandacht voor zowel goede zorg van de zorgorganisatie als goed werk voor haar medewerkers
Wat zijn de mogelijkheden en dilemma’s van bestuurders in de zorg als het gaat om aantrekkelijke en stimulerende voorwaarden en faciliteiten?
Hoe kan men het beste binnen de geboden kaders zorgen voor goede zorg voor cliënten en goed werk voor haar medewerkers? Hoe zorgt het bestuur ervoor dat de organisatie over voldoende “gekwalificeerde” medewerkers kan beschikken en hoe kan worden bij gedragen aan prettige en gezonde arbeidsrelaties, waarin zowel werkgevers als medewerkers aandacht hebben voor vitaliteit? Nu en later? Wat betekent dat voor de manier van werken, leidinggeven en organiseren? Kan dat zodanig dat medewerkers duurzaam en met plezier hun werk kunnen doen waarbij cliënten goede zorg ontvangen en waarbij de organisatie ook economisch duurzaam is ingericht?

In deze sessie gaan we in op de situatie bij Zorgbalans. Zorgbalans is een grote ouderen-zorgorganisatie (VVT) en een van de grootste werkgevers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. Met 2700 professionele medewerkers en 900 vrijwilligers biedt Zorgbalans tijdelijke en langdurige verzorging, verpleging, huishoudelijke ondersteuning, behandeling, revalidatie en begeleiding bij dementie. Peter van Hesse, Marlies Ott en Tinka van Vuuren gaan met u in dialoog over enkele dilemma’s rond het gelijktijdig realiseren van Goede Zorg, Goed Werk en Economisch duurzaam. 

Peter van Hesse
Strategisch Adviseur Goed Werk, ZorgbalansMarlies Ott Programmadirecteur
Top Class Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Daarnaast is zij wetenschapper, coach, adviseur, columnist en toezichthouder bij diverse zorgorganisaties


Prof. Dr. Tinka van Vuuren
Bijzonder Hoogleraar Vitaliteitsmanagement, Open Universiteit Heerlen


 

A4 - Noodzaak van een continu ontwikkelklimaat met de medewerker als regisseur voor verandering


De huidige transformatie en continu veranderende, snelle arbeidsmarkt in de zorg, vragen van iedere medewerker om vertrouwen en kracht in jezelf te blijven ontwikkelen. Voor een optimaal ontwikkelklimaat is ruimte in de breedste zin essentieel. Zo zijn digitalisering en standaardisering de basis om ruimte en tijd te creëren, zorgen zelfkennis en eigenaarschap om kracht en vertrouwen te ontwikkelen en is een echte dialoog nodig om professionaliteit en natuurlijke talenten aan elkaar te verbinden. 
Vitalis transformeert zich naar dit ontwikkelklimaat niet vanuit beheersing en control, maar vanuit haar kernwaarden: ertoe doen, zelf doen en meedoen. Onze Mens, Werk, Organisatie Ontwikkelaars zetten deze manier van continu ontwikkelen via werkplekleren om naar vitale teams. Een transformatie die het mogelijk maakt dat Vitalis de juiste kwaliteit in huis heeft voor de zorguitdagingen van morgen. In de verdiepingsworkshop inspireren we jullie graag hoe belangrijk de HR-verwevenheid met deze bestuurlijke vraagstukken is en hoe deze ontwikkeling in de praktijk vorm krijgt.
 
Xandra Haas
Social Controller, VitalisMarinka Vale
Manager RVE Shared Service Center, VitalisInge Fleischeuer
Bestuurder, Vitalis


 
Meer informatie en aanmelden

Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen:
Gerelateerd nieuws en/of opinies: CKC Seminars    HR Transformatie Zorg Keynotes